Kollar
Boris Kollár. Zdroj: Reprofoto/noviny.sk

Kollár vidí zatvorenie hraníc ako poslednú možnosť. Kľúčom k úspechu je spolupráca so susedmi, hovorí

V nedeľu na nedeľňajšom stretnutí v rakúskej obci Grafenegg s predsedom Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Radekom Vondráčkom a predsedom Národnej rady Rakúskej republiky Wolfgangom Sobotkom Boris Kollár uviedol, že zatváranie hraníc Slovenskej republiky by mala byť úplne posledná možnosť.

Lídri zákonodarných zborov na stretnutí v Slavkovskom formáte (S3) rokovali hlavne o postupe pri prekonávaní následkov pandémie nového koronavírusu, ale aj o pokrízovej hospodárskej obnove v regióne a tiež v celej EÚ. Kollár na rokovaní otvoril aj tému medziparlamentnej spolupráce formátu S3 hlavne prostredníctvom európskeho či zahraničného výboru.

Všetci traja sa zhodli, že najrýchlejšie z pohľadu boja proti ochoreniu COVID-19 boli dohody na regionálnej úrovni. Bolo to vďaka výmene epidemiologických dát i zdieľaniu skúseností a informácií týkajúcich sa práve verejného zdravia.

Viac..  Európsky parlament prijíma preukaz pre osoby so zdravotným postihnutím pre celú EÚ

Toto stretnutie bolo v rámci súčasného rakúskeho predsedníctva S3. Stretnutie bolo tento rok už štvrté.

„Trojstranná spolupráca Rakúska, Česka a Slovenska je pre nás veľmi dôležitá a má v sebe veľký potenciál pre ďalší rozvoj. Spolupráca so susedmi v regióne je kľúčom k úspešnej zahraničnej politike,“ povedal predseda NR SR Boris Kollár.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Kontroly na slovenských hraniciach s Maďarskom sa predĺžia do 23. novembra

Kontroly na slovenských hraniciach s Maďarskom sa predĺžia do 23. novembra. Pôvodne sa mali skončiť …

Consent choices