koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

V obci Staré sa objavila lokálna epidémia. Z Michaloviec hlásia rodinné ohniská nákazy

V okrese Michalovce konkrétnejšie v obci Staré sa objavila lokálna epidémia koronavírusu. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Michalovciach odporučil viaceré možné opatrenia.

.Úrad verejného zdravotníctva SR na sociálnej sieti uvádza, že v okrese Michalovce sú nové pozitívne prípady ochorenia COVID-19 zväčša vo vzájomnej epidemiologickej súvislosti práve v podchytenom ohnisku nákazy v obci Staré.

Epidemiólogovia tiež identifikovali kontakty potvrdených prípadov v meste Michalovce, ide o rodinné ohniská nákazy. V jednom prípade sa momentálne vykonáva epidemiologické vyšetrovanie. Úrad verejného zdravotníctva tu odporúča obci Staré, aby posunuli otvorenie školského roka predbežne na polovicu septembra. Obci odporučili aj zvážiť nevyhnutnosť organizovania hromadných podujatí rôzneho charakteru, ako napríklad rodinné oslavy či návštevy alebo tiež pobyt na miestach s vyššou koncentráciou ľudí.

V obci odporúčajú nosiť rúška aj na voľnom priestranstve či obmedziť návštevu verejných budov. Úrad vyzýva ľudí, že ak budú mať príznaky respiračného ochorenia, aby sa zdržiavali iba doma a okamžite telefonicky kontaktovali svojho obvodného lekára.

Väčší počet nakazených zaznamenali v nedeľu Regionálne úrady verejného zdravotníctva aj v Michalovciach, Bratislave a v Prešove. Najväčší prírastok bol v okrese Michalovce, kde pribudlo až 18 prípadov.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

„RÚVZ so sídlom v Michalovciach naďalej uskutočňuje dohľadávanie kontaktov potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Miestni sú informovaní o dôležitosti dodržiavania celoplošne platných opatrení a odporúčaní ÚVZ SR a odporúčaní Regionálneho úradu verejného zdravotníctva,“ informuje ÚVZ SR na facebooku.

Nové prípady v okresoch Prešov a Sabinov sú aktívne dohľadané kontakty s potvrdenými prípadmi.

ÚVZ SR: INFORMÁCIA K POTVRDENÝM PRÍPADOM OCHORENIA COVID-19 ZA VČERAJŠÍ DEŇ

Regionálne úrady verejného zdravotníctva v…

Uverejnil používateľ Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky Pondelok 31. augusta 2020

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európska agentúra pre lieky: Koronavírus je stále hrozbou

Ochorenie COVID-19 zostáva hrozbou, aj keď už nepredstavuje celosvetový stav núdze. Uviedla to v utorok …

Consent choices