Bilcik
Europoslanec Vladimír Bilčík. PHOTO: © European Union-EP.

Vladimír Bilčík o voľbách v Čiernej Hore: Gratulujem občiankam a občanom

„Gratulujem občiankam a občanom Čiernej Hory k vysokej volebnej účasti, ktorou rozhodli o svojej budúcnosti a gratulujem im aj k pokojnému priebehu volieb. 

Volebná účasť nad 76 % voličov je historicky impresívna. Voliť počas prebiehajúcej pandemickej situácie vyžadovalo dodržiavanie zdravotných usmernení a nariadení. Čierna Hora zvládla zorganizovať volebnú súťaž v náročných časoch a chcem týmto vyjadriť uznanie občiankam a občanom ako aj predstaviteľom Čiernej Hory za ich zodpovedné konanie.

Predstavitelia Európskeho parlamentu starostlivo sledovali predvolebný cyklus, kampaň aj samotný volebný deň a očakávame zverejnenie oficiálnej správy volebnej pozorovateľskej misie OBSE/ODIHR.

Občania Čiernej Hory sa včera zúčastnili najdôležitejších volieb od získania nezávislosti krajiny v roku 2006. V tesnom demokraticky vedenom zápase o volebnú podporu si občianky a občania vypýtali zmenu.

Veríme preto, že nový parlament a nová vláda udržia strategické smerovanie Čiernej Hory k jej európskej budúcnosti, zrýchlia proces reforiem a ukážu silný záväzok voči európskym hodnotám v politickom živote. Čierna Hora ako líder prístupových rokovaní musí pokročiť v domácich reformách a rýchlo sa priblížiť k členstvu v Európskej únii.

Viac..  Vladimír Bilčík: My dnes nastavujeme pravidlá dekarbonizácie, ktoré budú platiť o 10-15 rokov

Teším sa na spoluprácu s členkami a členmi parlamentu Čiernej Hory, ktorí môžu počítať s mojou pomocou a podporou pri ceste Čiernej Hory medzi členské krajiny Európskej únie.“

O red

Odporúčame pozrieť

elektrina

Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

Vďaka aktuálne prijatej reforme bude trh EÚ s elektrinou stabilnejší, dostupnejší a udržateľnejší. Opatrenia zahŕňajúce …

Consent choices