Korcok
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Foto: MZVaEZ SR.

Minister Korčok na Bledskom strategickom fóre o transatlantických vzťahoch

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok vystúpil v pondelok 31. augusta 2020 na Bledskom strategickom fóre, kde s partnermi diskutoval o dôležitosti posilnenia transatlantických vzťahov a regionálnej spolupráci v spojitosti s globálnou pandémiou nového koronavírusu.

V rámci panelu ministrov zahraničných vecí zdôraznil, že Slovenská republika si je jednoznačne vedomá, kde je jej medzinárodnopolitické ukotvenie. „V žiadnom prípade by sme nemali vynímať strednú a východnú Európu z euroatlantického priestoru, ktorého sme prirodzenou súčasťou,“ uviedol minister I. Korčok.

Bledské strategické fórum patrí medzi významné medzinárodné konferencie v regióne, ktorej cieľom je vytvoriť priestor pre diskusiu o naliehavých otázkach súčasnosti v širšom regióne, v Európe a vo svete. Tohtoročný už 15. ročník Bledského strategického fóra, na ktorom sa zúčastnili i viacerí prezidenti a premiéri sa venoval najmä otázkam spolupráce v rámci regiónu a ďalšieho vývoja medzinárodnej politiky po pandémii COVID-19.

Viac..  EU predstavila návrh navýšenia výroby a obstarávania zbraní

O mam

Odporúčame pozrieť

M. Klus: Podkopávanie spolupráce EÚ s NATO je strieľaním si do vlastnej nohy

„Slovensko, ktoré je už 17 rokov ukotvené v euroatlantickom spoločenstve, vníma Európsku únia (EÚ) a Severoatlantickú alianciu …

Consent choices