simecka
Michal Šimečka PHOTO: © European Union.

Europoslanec Šimečka kritizuje postup ministerstva zdravotníctva. Krajčímu poslal otvorený list

Včera som poslal list ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu. Vyprovokovalo ma k tomu ohrozenie zdravia Šimona Ondruša, skutočný problém je však oveľa hlbší.

Pandémia zvyšuje obrátky. Na Slovensku máme nový rekord v počte nakazených, stúpa počet ľudí, ktorí sú kvôli COVID-19 hospitalizovaní v nemocnici, a po rozbehnutí škôl budú čísla iba pribúdať.

Mali sme byť pripravení – práve kvôli tomu sme na jar tak veľa obetovali. Počas lockdownu prišli desiatky tisíc rodín o živobytie. Žiaci stratili polrok školskej dochádzky, nevládni ľudia v zariadeniach pre seniorov kvôli zákazu návštev mesiace nevideli svojich najbližších. Slovenská ekonomika sa prepadla najhlbšie od roku 1996, za posledný štvrťrok HDP kleslo o vyše 12% a nezamestnanosť konštantne stúpa.

Ľudia na jar spravili všetko, čo od nich vláda chcela. Dnes by za to mali dostať perfektné služby, bezchybne pripravené na druhú vlnu. Miesto toho v bolestiach a horúčkach týždeň čakajú na voľný termín vyšetrenia. A keď ho konečne dostanú, pred zavretými dverami zistia – tak ako Šimon Ondruš – že poliklinika nepracuje a COVIDpass s časenkou im štát poslal omylom.

Viac..  Peter Pollák: Nová legislatíva o umelej inteligencii možno už o dva roky nebude stačiť

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices