PHOTO: Európske Noviny/ Marco Németh

Výučba sa kvôli koronavírusu prerušila v ďalších školách. Nariadená je karanténa a tiež testovanie

BRATISLAVA/ Z dôvodu protiepidemiologických opatrení sa v Bratislavskom kraji prerušila prevádzka v ôsmich školách a aj škôlkach, uvádza sa v údajoch Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ).

Na zoznam pribudla Súkromná stredná športová škola M. C. Sklodowskej, Súkromné gymnázium Česká a Súkromná materská škola Kozia, Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej.

Do 12. septembra je jedna trieda Ssúkromnej strednej športovej školy M. C. Sklodowskej z dôvodu karantény uzatvorená. Tiež Súkromná materská škola Kozia v Bratislave má od RÚVZ nariadené karanténné opatrenia až do 14. septembra.

U žiakov prvého ročníka na tanečnom konzervatóriu Evy Jaczovej na Gorazdovej ulici je do 12. septembra nariadená karanténa. Jedna trieda na Súkromnom gymnáziu Česká je tiež do 12. septembra uzatvorená.

Tiež do toho istého dňa je nariadené na Súkromnej základnej škole Kysucká v Senci prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v jednej triede. V Modre je Materská škola Partizánska z dôvodu karantény do 12. septembra uzatvorená. O deň viac musí zostať zatvorená aj Materská škola Haburská a do 16. septembra Súkromná materská škola Zadunajská v Bratislave.

Viac..  Británia odmietla rokovania s EÚ o celoeurópskom programe mobility mladých ľudí

„Karanténne opatrenia spočívajú v domácej izolácii žiakov, pedagogického a ostatného personálu, nariadený je odber biologického materiálu na zistenie prítomnosti nového koronavírusu,“ uvádza hovorkyňa RÚVZ Katarína Nosáľová.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices