pariz
Paríž. PHOTO: © European Union.

Podľa francúzskeho premiéra šírenie COVID-19 sa nespomaľuje. Cieľom krajiny je vyhnúť sa totálnemu obmedzeniu pohybu

FRANCÚZSKO/ Podľa francúzskeho premiéra Jeana Castexa, krajina momentálne zažíva zrýchlené šírenie koronavírusu. Podľa Castexa intenzita ochorenia COVID-19 v krajine neklesá.

„Bude tu s nami ešte niekoľko mesiacov,“ povedal v televíznom vystúpení v Paríži. Francúzsky premiér neoznámil žiadne nové zásadné obmedzenia, avšak podotkol, že cieľom je vyhnúť sa totálnemu obmedzeniu pohybu“, ale uspieť v boji s vírusom pomocou spoločenského dištancovania sa, nosenia rúšok a postupného testovania.

V krajine vo štvrtok pribudlo 9843 nových prípadov koronavírusu, je to najvyššie denné číslo od vypuknutia pandémie. Na nákazu nového koronavírusu od začiatku pandémie zomrelo už 30 813 ľudí.

Viac..  EÚ, WHO a UNICEF si pripomenuli 50. výročie rozšíreného programu očkovania

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices