oheň, hasic
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Západ USA trápia mohutné lesné požiare. Evakuovať museli už vyše pol milióna ľudí

Spojené štáty/ Spravodajský portál BBC informuje, že podľa úradov muselo kvôli smrtiacim lesným požiarom v štáte Oregon ujsť z domova už vyše pol milióna ľudí. Požiare zasiahli najmä severozápad krajiny a to štáty: Kalifornia,Oregon a Washington.

Podľa slov guvernérky Kate Brown nie je známy presný počet obetí, avšak potvrdené sú najmenej štyri. Neďaleko mesta Lyons sa obeťami požiarov stali aj 12-ročný chlapec so starou mamou.V Kalifornii majú požiare na svedomí najmenej desať mŕtvych, pričom 16 ľudí je ešte nezvestných.

V Oregone sú momentálne desiatky požiarov, z ktorých minimálne jeden založil pravdepodobne podpaľač. Ohňu pomáha nezvyčajne horúci a suchý vietor.

Kvôli ohňu museli úrady evakuovať aj predmestie Portlandu. Podľa informácií novín Portland Tribune, bolo v meste vo štvrtok najhoršie znečistenie na svete, mesto prekonalo aj Dillí,Láhaur a Jakartu.

Viac..  Prezident Európskej rady pre inovácie sa stretol s inovačnou špičkou Slovenska

.Viac ako 100 lesných požiarov sužuje až dvanásť západných štátov USA. Podľa údajov Národného medziagentúrneho požiarneho centra plamene doteraz zničili zhruba 1,8 milióna hektárov pôdy.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

EÚ pripravuje nový balík sankcií voči Rusku

Európska únia pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku za jeho pokračujúcu agresiu proti Ukrajine. Informovala …

Consent choices