sanitka, zachranari
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Počas augusta ľudia na linku pomoci 112 zavolali až 95-tisíc krát. Prvú pomoc vie správne poskytnúť len 5 až 10 percent európskej populácie

SLOVENSKO/ Tiesňová linka 112 bola počas augusta kontaktovaná viac ako 95-tisíckrát. Pomoc bola vyslaná k 54-tisíc pacientom. Informoval o tom minister vnútra Roman Mikulec v statuse na Facebooku. Dnes si totiž pripomíname Svetový deň prvej pomoci.

Minister ďalej uviedol, že vo väčšine európskych krajín vie správne poskytnúť prvú pomoc len 5 až 10 percent populácie. Pritom práve prvá pomoc zvyšuje šancu na prežitie a znižuje riziko trvalých následkov.

SVETOVÝ DEŇ PRVEJ POMOCI ?

Vedeli ste, že vo väčšine európskych krajín vie správne poskytnúť prvú pomoc len 5 až 10 %…

Uverejnil používateľ Roman Mikulec – minister vnútra SR Sobota 12. septembra 2020

 

Na Slovensku sa posledný rok zúčastnilo kurzov prvej pomoci takmer 15-tisíc ľudí, informuje o tom na stránke Slovenský Červený kríž(SČK).

Viac..  Von der Leyenová vyjadrila sústrasť rodinám humanitárnych pracovníkov WCK

Generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová dodala, že až 80 percent úrazov a krízových situácií zažije človek práve doma. „Každý z nás dokáže zachrániť život, venujme preto svoj čas získaniu nových vedomostí,“ povedala.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

R. Mikulec sa stretol s podpredsedníčkou EK pre hodnoty a transparentnosť V. Jourovou

Minister vnútra SR Roman Mikulec sa v piatok  stretol s podpredsedníčkou Európskej komisie pre hodnoty a transparentnosť …

Consent choices