Policia
Ilustračné foto. Zdroj: FB Polícia SR.

Polícia riešila počas koronakrízy viac ako 3000 priestupkov. Išlo hlavne o nosenie rúšok

Polícia SR riešila v súvislosti s koronavírusom už viac ako 3 753 priestupkov. 388-krát došlo k porušeniu zákazu otvorenia prevádzok,1 546 išlo o prípady porušenia karantény stanovenej lekárom a 1 819 k porušeniu povinnosti nosenia rúška. Informovala o tom Polícia SR na svojom Facebooku.

Od 4. júla na území Slovenskej republiky platí zákaz pohybovať sa v priestoroch interiérov budov a v prostriedkoch verejnej dopravy bez prekrytia nosa a úst.

Ak polícia zistí narušenie tohto opatrenia, tak môže uložiť osobe za priestupok pokutu až do výšky tisíc eur. V niektorých prípadoch môže polícia prípad oznámiť na príslušný okresný úrad, ktorý môže uložiť pokutu počas mimoriadnej situácie do výšky 1 659 eur.

KORONAVÍRUS – AKTUALIZOVANÝ POČET PRIESTUPKOV

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Piatok 11. septembra 2020

Viac..  Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

nehoda

Európsky parlament chce ukončiť beztrestnosť bezohľadného šoférovania

Vážne dopravné priestupky, ako je nadmerná rýchlosť alebo jazda pod vplyvom alkoholu, by mali znemožniť …

Consent choices