koláž EN, PHOTO: © European Union.

V Česku počet nakazených stále stúpa. Opäť padol nový rekord

ČESKO/ Laboratóriá u našich západných susedov odhalili 1447 nových prípadov nákazy koronavírusom.Informuje o tom portál tn.cz s tým, že toto číslo predstavuje nový denný rekord. Aktívnych prípadov je v krajine 12 260.

V Česku pribúda aj vážne chorých, ktorí si vyžadujú hospitalizáciu a intenzívnu starostlivosť. Spolu je v nemocniciach 264 ľudí, z ktorých 65 je na umelej pľúcnej ventilácii alebo mimotelovej podpore životných funkcií. Toto číslo predstavuje trikrát viac ako to bolo pred mesiacom.

Najhoršie je na tom Plzeň-juh, kde je 132,31 nakazených na 100-tisíc obyvateľov. Za ním nasledujú Praha (117,88 na 100-tisíc) a Beroun (116,77 na 100-tisíc).

Portál tn.cz ďalej uvádza, že v apríli bolo maximom 4623 chorých, pričom dnes je v Českej republike už 12 260 aktívnych prípadov. Od začiatku pandémie potvrdili už 33 860 prípadov nákazy, pričom sa vyliečilo už 21-tisíc ľudí. Laboratóriá spolu vykonali viac ako milión testov. Nákaze v krajine podľahlo 450 pacientov.

Viac..  M. Beňová: Musíme chrániť deti pred sexuálnym zneužívaním na internete

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Česko predĺži kontroly na hraniciach so SR o ďalších 20 dní

Česko predĺži dočasné náhodné kontroly na hraniciach so Slovenskom o ďalších 20 dní, platiť tak …

Consent choices