koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Bratislavský kraj od zajtra sprísňuje opatrenia! Svadby budú povolené len pre maximálne 30 ôsob

Bratislavský kraj od zajtra (pondelok) sprísňuje v rámci kraja opatrenia. Od 14. septembra budú zakázané verejné podujatia nad 100 osôb v exteriéri a pre interiéry bude platiť obmedzenie do 50 osôb, informuje hovorkyňa Regionálneho ústavu verejného zdravotníctva Bratislava (RÚVZ BA) Katarína Nosálová.

„Výnimku z tohto zákazu majú hromadné podujatia, ktorých všetci účastníci budú v dobe začiatku hromadného podujatia disponovať negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 12 hodín,“ informuje Nosálová.

Vo všetkých okresoch Bratislavy a tiež v okresoch Pezinok, Malacky a Senec je zakázané športové, kultúrne a spoločenské podujatie v čase od 23:00 do 6:00. „Výnimku z tohto zákazu majú svadby s celkovým počtom účastníkov do 30 osôb,“uvádza RÚVZ BA. Obmedzenia sa však nevzťahujú na zasadnutia štátnych orgánov a orgánov samosprávy.

Hygienici tiež nariadili v kraji obmedziť kapacitu plavární a kúpalísk na 50 percent. Zariadenia spoločného stravovania a zábavné podniky majú povolené byť otvorené maximálne len do 23:00. Zakážu sa aj návštevy v nemocniciach a zariadeniach sociálnych služieb, výnimku majú len kňazi a osoby, ktoré navštevujú paliatívnych pacientov.

Viac..  Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

„Neodporúča sa organizovať hromadné podujatie určené pre seniorov v akomkoľvek počte,“ informuje RÚVZ BA. Ďalej sa uvádza, že obyvateľom neodporúčajú organizovať rodinné oslavy a posedenia. „Obyvateľstvu sa odporúča absolvovať očkovanie proti sezónnej chrípke a bakteriálnym pneumóniám,“ vyzvali hygienici.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices