Kurz
Sebastian Kurz. PHOTO: archívne © European Union-EP.

Rakúsko momentálne čelí druhej vlne nákazy, povedal Kurz a zároveň vyzval ľudí na dodržiavanie opatrení

Rakúsko momentálne čelí začínajúcej druhej vlne nákazy koronavírusom, v nedeľu o tom informoval spolkový kancelár Sebastian Kurz. Podobne na tom sú aj ďalšie európske krajiny, kde naďalej stúpa počet nakazených.

V Rakúsku od piatka do soboty pribudlo 869 nových prípadov, pričom až polovica pochádza z hlavného mesta Viedeň.

„To, čo prežívame, je začiatok druhej vlny,“ povedal Sebastian Kurz. Rakúsky kancelár tiež vyzval ľudí, aby dodržiavali opatrenia proti šíreniu vírusu a obmedzili sociálne kontakty.

Kurz tiež varoval, že Rakúsko čoskoro prekročí hranicu tisíc nových prípadov za deň. Ďalej informoval, že vláda od pondelka rozšíri povinnosť nosiť rúška a tiež sprísni obmedzenia pre organizáciu podujatí.

Rúška budú povinné v krajine okrem supermarketov a verejnej dopravy aj vo všetkých obchodoch a verejných budovách.

Líder krajiny upozornil ľudí, že v prípade ďalšieho rastu nakazených vláda môže dané opatrenia ešte sprísniť, ale pokúsi sa vyhnúť prísnym zákazom a zatváraniu prevádzok ako bolo v marci.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Doteraz v krajine zaznamenali takmer 33-tisíc prípadov nákazy koronavírusom a 754 úmrtí na nový koronavírus.

Vo Francúzsku za uplynulý deň pribudlo 10-tisíc nových prípadov, toto číslo sa blíži aprílovému vrcholu z prvej vlny. Veľká Británia zavádza nové obmedzenia po tom, ako denný prírastok nových prípadov dosiahol 3 500.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Minister Blanár vo Viedni: Rakúsko je pre nás viac než sused

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár rokoval vo Viedni so spolkovým …

Consent choices