Richard Sulík. Zdroj: FB Richard Sulík.

Sulík považuje odluku cirkvi od štátu ako pevnú súčasť programu strany SaS

Koaličná stana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje agendu odluky cirkvi od štátu za dôležitú v rámci osobných slobôd a strana sa plánuje jej naďalej venovať. V nedeľňajšej diskusnej relácii V politike televízie TA3 o tom informoval predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík.

Sulík dodal, že táto agenda je už od začiatku ich pôsobenia v politike pevnou súčasťou programu liberálov. Podľa neho bolo presadzovanie odluky reakciou na „nevyrovnanú diskusiu“. Sulíkova reakcia na predsedu vlády Igora Matoviča, ktorý povedal, že ide o prvoplánový marketing bola, že to považuje zo strany premiéra ako pochvalu.

Minister hospodárstva uviedol, že s premiérom majú od jari lepšie vzťahy. „Ja mám s Igorom korektný pracovný vzťah,“ povedal.

Viac..  M. Weber: Populisti zvolení do europarlamentu skončia v tábore Putinových priateľov

Šéf rezortu hospodárstva uviedol, že jeho strana (SaS) nepodporuje nápad znižovania finančných príspevkov pre politické strany. „Keď si zrátate, koľko je to peňazí z rozpočtu, tak je to asi promile,“ zdôraznil.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices