Stefanec
Europoslanec a člen predsedníctva KDH Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union.-EP.

Ivan Štefanec: Belgická polícia musí vypočuť aj slovenských svedkov

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) inicioval list vedeniu belgickej federálnej polícii, aby pri vyšetrovaní smrti slovenského občana Jozefa Chovanca čo najskôr vypočula aj svedkov zo Slovenska, ktorí boli v lietadle svedkami incidentu.

Výzvu podporilo aj ďalších deväť europoslancov a to Martin Hojsík, Eugen Jurzyca, Lucia Ďuriš Nicholsonová, Peter Pollák, Michal Šimečka, Róbert Hajšel, Miriam Lexmann, Miroslav Číž, Michal Wiezik a Vladimír Bilčík.

Od zverejnenia podrobností o prípade sa na mňa obracajú mnohí svedkovia, ktorí boli prítomní udalostiam v lietadle, po ktorých bol pán Chovanec obmedzený na slobode a napokon zomrel. Mnohé z nich by určite vedeli do prípadu vniesť viac svetla a pomohli urýchliť vyšetrovanie. Som šokovaný, že belgické orgány ich doteraz nevypočuli ani nekontaktovali. Preto som sa obrátil listom priamo na policajného riaditeľa, aby tak čo najskôr urobili. V prípade potreby som pripravený tieto kontakty sprostredkovať. Odhalenie celej pravdy je v záujme všetkých, no pomôže najmä rodine pána Chovanca,“ uviedol Ivan Štefanec.

Viac..  M. Beňová: Musíme chrániť deti pred sexuálnym zneužívaním na internete

O mam

Odporúčame pozrieť

Peking kritizuje EK za vyšetrovanie čínskych výrobcov veterných turbín

Čína vyjadrila znepokojenie nad rozhodnutím Európskej komisie (EK), ktorá začala vyšetrovanie čínskych výrobcov veterných turbín. …

Consent choices