koronavirus cover

KORONAVÍRUS: Pribudlo trojciferné číslo nakazených. Vykonalo sa vyše 4000 testov

SLOVENSKO/ Za uplynulý deň (pondelok) Slovensko zaznamenalo 188 nových prípadov na ochorenie Covid-19.V pondelok sa otestovalo 4 323 ľudí, pričom spolu sa už vykonalo vyše 390-tisíc testovaní.

Celkový počet nakazených je momentálne od začiatku nákazy na čísle 5 768. Počet vyliečených je na čísle 3214 Aktívných prípadov je na Slovensku momentálne 2516. „Pozitívne testovaných bolo 82 mužov a 106 žien vo veku od osem do 88 rokov,“ informovalo ministerstvo zdravotníctva.

Aktuálny počet hospitalizovaných  pacientov je 141, číslo sa zvýšilo o 12. „Z nich potvrdené ochorenie má 107 ľudí, na JIS je 13 pacientov a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 14 osôb,“ dodáva ministerstvo.

Z nákazy sa vyliečilo ďalších 85 ľudí. Spolu evidujeme tak 3214 vyliečených.

Pozitívne nakazení sú z okresov: Bratislava (21),  Tvrdošín (20), NitraSabinov (19), Trnava (16), Snina (14), Prešov(13), Žilina (10), Námestovo (5), Martin (4), Košice (4), Galanta (4), Žarnovica (4). „Pozitívne testovaní boli aj v okresoch Prievidza, Senica, Veľký Krtíš, Topoľčany, Lučenec, Banská Bystrica, Zlaté Moravce, Vranov nad Topľou, Trenčín, Šaľa, Skalica, Piešťany, Partizánske, Nové Zámky, Michalovce, Levice, Hlohovec, Gelnica, Brezno a Banská Štiavnica,“ uvádza rezort zdravotníctva.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

 

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európska únia uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov v Predjordánsku

Európska únia (EÚ) po prvý raz uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov na západnom brehu …

Consent choices