Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková. zdroj: FB Ministerstvo spravodlivosti SR

Ministerka Kolíková navrhla na post sudkyne Súdneho dvora EÚ Jánošíkovú, totiž Švábymu čoskoro končí funkčné obdobie

Ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky Mária Kolíková navrhla na post sudkyne Súdneho dvora Európskej únie nižšieho stupňa Martinu Jánošíkovú, ktorá už má dlhoročné skúsenosti z pôsobenia na súdnom dvore.

Voľbu na sudcu Súdneho dvora EÚ stanovil predseda súdnej rady SR Ján Mazák na 21. septembra o 9:30.

Jánošíková v súčasnosti pôsobí ako externá poradkyňa na Ústavnom súde SR a súčasne v Ústave medzinárodného práva a európskeho práva Právnickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Kandidátka Jánošíková už na súdnom dvore pracovala ako právna poradkyňa v kabinete generálneho advokáta.

Súčasný sudca Súdneho dvora EÚ za Slovenskú republiku je Daniel Šváby. Jeho funkčné obdobie sa končí v októbri 2021.

Voľba na tento post už bola 30. apríla raz vyhlásená, a to bývalou predsedníčkou súdnej rady Lenkou Praženkovou, avšak do stanovenej lehoty na predkladanie kandidátov do 8. júna nikto nepredložil návrh na kandidáta, a tak sa voľba neuskutočnila.

Viac..  Kandidátku HLASu povedú do eurovolieb Becík, Ondruš a Ferenčák

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

simecka

Michal Šimečka: Zo státisícov občanov robíme ľudí druhej kategórie a odopierame im rešpekt a ľudské práva, uviedol na Dúhovom Pride

BRATISLAVA – Zo státisícov občanov robíme ľudí druhej kategórie a odopierame im rešpekt a ľudské …

Consent choices