koláž EN,zdroj: Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, Ilustračné PHOTO: © European Union.

Ministerka Remišová vyzýva starších ľudí, aby sa chránili a necestovali na púť do Šaštína

Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová prosí hlavne starších ľudí, aby sa chránili, ostali doma a fyzicky sa nezúčastnili na púti v Šaštíne.

Sviatok Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne sa začal dnes ráno (15.september), počas sviatku bude prebiehať viacero svätých omší. Samotná púť ostáva aj v tomto roku trojdňová, jej program bude však kvôli koronavírusu obmedzený. Remišová zdôraznila, že na púť do Šaštína zvyknú chodiť tisíce pútnikov.

„Súčasná epidomiologická situácia na Slovensku, ale aj vo svete, je mimoriadne nepriaznivá a bojujú s ňou všetky krajiny. Izrael, napriek tomu, že má kvalitnejšie zdravotníctvo a v oblasti zdravotníckych a informačných technológii je celosvetovou špičkou, opätovne zatvára ekonomiku, školy a obchody. Obmedzujúce opatrenia platia prakticky vo všetkých krajinách Európy. Pri množstve ľudí, ktorí zo Slovenska musia cestovať za prácou či za štúdiom do zahraničia, sa bez opatrení zabezpečujúcich odstup a nosenie rúšok nezaobídeme,“ doplnila Remišová.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ak budú ľudia počas púte dodžia rozostupy a budú mať v exteriéri rúška, riziko nákazy bude minimálne, uviedol to v nedeľu 13. septembra v diskusnej relácií TA3 V politike. „Uvidíme, ako bude púť prebiehať, či aj lokálny hygienik sa nerozhodne ju obmedziť,“ povedal.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Rok 2022 v eurofondoch: Odštartovali sme najväčšiu reformu eurofondov v histórii Slovenska

Najväčšia reforma eurofondov v histórii Slovenska sa stala realitou, hlási Ministerstvo regionálneho rozvoja a informatizácie …

Consent choices