koronavirus cover

KORONAVÍRUS: Pribudol rekordný počet nakazených! Vykonalo sa vyše 5500 testov

SLOVENSKO/ Za uplynulý deň (piatok) Slovensko zaznamenalo 290 nových prípadov na ochorenie Covid-19.V piatok sa otestovalo 5750 ľudí, pričom spolu sa už vykonalo vyše 408-tisíc testovaní.

Celkový počet nakazených je momentálne od začiatku nákazy na čísle 6 546.Počet vyliečených je na čísle 3519. Aktívných prípadov je na Slovensku momentálne 2988.

Za posledný deň pribudlo aj 129 vyliečených pacientov, spolu sa už uzdravilo 3 519 ľudí.

Nakazení pochádzajú z okresov: Bratislava (34), Tvrdošín (30), Námestovo (27), Trenčín (13), Košice (12), Dunajská Streda 11, Žilina (11), Prievidza (10), Poprad (9), Stará Ľubovňa (9), Partizánske (8), Veľký Krtíš (8), Senec (7), Skalica (7), Prešov (6), Trnava (6), Čadca (5), Liptovský Mikuláš (5), Nové Mesto nad Váhom (5), Nové Zámky (5), Banská Bystrica (4), Hlohovec (4), Michalovce (4), Nitra (4) Topoľčany (4). Po tri prípady boli v okresoch Galanta, Komárno, Považská Bystrica, Sabinov, Sobrance, Zvolen a Žiar nad Hronom, po dva prípady okresy Bardejov, Detva, Dolný Kubín , Púchov, Revúca, Ružomberok a Zlaté Moravce, jeden prípad zaznamenali okresy Levice, Lučenec, Pezinok, Piešťany, Rimavská Sobota, Senica a Trebišov, informuje ministerstvo zdravotníctva.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

 

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Komentár Marca Németha: Rútime sa do záhuby, politici idú cez mŕtvoly, ale aspoň školy sú otvorené

Na Slovensku zažívame déja vu spred roka. Situácia v našej krajine je najhoršia na svete, …

Consent choices