beh sport
PHOTO: © European Union 2020 - Source : EP

Dnes začína Európsky týždeň športu. Počas celého týždňa prebehne vyše 400 podujatí

SLOVENSKO/ Dnes po celej Európe začína viacdňová akcia #BeActive. Akcie sa budú konať vo viacerých školách a vo vonkajšom prostredí. Celý program vyvrcholí tradične v sobotu pod názvom #BeActive Night.

Akcia sa začala organizovať pred šiestimi rokmi, keď sa Európska komisia spojila začiatkom jesene so sloganom #BeActive. Cieľom celej akcie je zvýšiť fyzickú aktivitu ľudí bez ohľadu na vek, pôvod či fyzické schopnosti. Do boja s ničnerobením sa počas Európskeho týždňa zapájajú milióny Európanov, ktorí uznávajú zdravý životný štýl.

Podujatie tento rok bude trvať od 23. do 30. septembra. Koordinátorom akcie na Slovensku je Národné športové centrum.

,,Hoci Európsky týždeň športu trvá sedem dní, jeho ambíciou je motivovať verejnosť k pohybovým aktivitám celoročne. V rámci tých siedmych dní, ktoré máme k dispozícii, sa preto verejnosti snažíme predstaviť rôzne druhy športov a zviditeľňujeme rôzne aktivity,“ hovorí Jana Škripková, projektová manažérka Európskeho týždňa športu.

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

Do akcie sa zapájajú desiatky škôl, pracovísk, ihrísk, parkov, športových klubov, ale aj fitnes centrá.,,Máme zaregistrovaných vyše 400 podujatí, ktoré podporia Európsky týždeň športu termínovo do 15. októbra. Z toho bude takmer 300 na školách a okolo 100 outdoorových. Tento rok si podujatie dáva za cieľ vyzdvihnúť, že pohyb zvyšuje nielen našu kondíciu a posilňuje imunitu, ale pozitívne vplýva aj na duševné zdravie,“ dodala projektová manažérka Európskeho týždňa športu.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európsky týždeň športu je späť!

Hlavným posolstvom kampane 9. ročníka je šport v akejkoľvek forme, v každom veku a pre …

Consent choices