koronavirus cover

KORONAVÍRUS: Pribudol rekordný počet nakazených! Vykonalo sa vyše 5000 testov

SLOVENSKO/ Za uplynulý deň (streda) Slovensko zaznamenalo 360 nových prípadov na ochorenie Covid-19.V stredu sa otestovalo 5 213 ľudí, pričom spolu sa už vykonalo vyše 428-tisíc testovaní.

Celkový počet nakazených je momentálne od začiatku nákazy na čísle 6 546.Počet vyliečených je na čísle 3519. Aktívných prípadov je na Slovensku momentálne 3610.

Za posledný deň pribudlo aj 129 vyliečených pacientov, spolu sa už uzdravilo 3 519 ľudí.

Hospitalizovaných je aktuálne 141 osôb. Vyliečilo sa ďalších 90 ľudí, takže spolu je vyliečených už 3978. Na JIS je 14 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 11 pacientov, upresnilo ministerstvo zdravotníctva.

medzi nakazenými je 178 žien a 182 mužov, sú vo veku od 1 do 100 rokov.

Pozitívny výsledok testov mali ľudia vyšetrení v okresoch: Komárno (58), Bratislava (42), Námestovo (20), Liptovský Mikuláš (17), Trnava (16), Bardejov (15), Tvrdošín (14), Poprad (11), Senec (11), Skalica (11), Stará Ľubovňa (11), Trenčín (10), Prešov (9), Prievidza (9), Košice (7), Trebišov (7), Banská Bystrica (6), Dunajská Streda (6), Žilina (6) Kežmarok (5), Nitra (5), Sobrance (5). Štyri prípady boli v okresoch Piešťany, Považská Bystrica, Senica, Topoľčany, po tri prípady v okresoch Dolný Kubín, Lučenec, Nové Mesto nad Váhom. Po dva prípady mali okresy Brezno, Hlohovec, Humenné, Ilava, Levice, Myjava, Partizánske, Ružomberok, Spišská Nová Ves, Veľký Krtíš, jeden prípad zaznamenali okresy Bytča, Čadca, Detva, Košice a okolie, Levoča, Malacky, Martin, Nové Zámky, Pezinok, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Vranov nad Topľou a Zvolen.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices