Brockova
Štátna tajomníčka Ingrid Brocková. Zdroj: MZVaEZ SR.

Štátna tajomníčka Ingrid Brocková: s Francúzskom máme záujem rozvíjať obchodné vzťahy v odvetviach budúcnosti

,,Intenzita hospodárskych vzťahov s Francúzskom je vysoká, chceme na nej stavať a zamerať sa na perspektívne odvetvia digitalizácie, environmentálnych riešení a informačno-komunikačných technológií,“ zdôraznila štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ingrid Brocková počas včerajšieho (24. septembra 2020) rozhovoru s novým prezidentom Francúzsko – slovenskej obchodnej komory Miroslavom Kotom.

Francúzsko patrí medzi našich najdôležitejších obchodných partnerov. Na Slovensku je aktívnych približne 400 francúzskych spoločností. „Súčasná situácia nás vyzýva k hľadaniu synergií. Či už pri príprave Exportného fóra, ktoré budeme organizovať na jar budúceho roka, alebo zahraničných návštevách ústavných činiteľov budeme v prospech slovenských a francúzskych spoločností intenzívne spolupracovať,“ prisľúbila Ingrid Brocková. Francúzsko-slovenská obchodná komora je nezávislou organizáciou, ktorá na Slovensku už 26 rokov podporuje rozvoj hospodárskych vzťahov medzi oboma krajinami.

Viac..  Týždeň v EP: Sloboda médií, umelá inteligencia, Euro 7 či bezpečnosť hračiek a sankcie

O mam

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices