Univerzita Komenskeho
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Univerzita Komenského aj STU prerušujú výučbu. Rektori nepočítajú s tým, že by sa výuka obnovila do konca zimného semestra.

Od 5. októbra bude výučba na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave dištančná, Informuje o tom hovorkyňa UK Lenka Miller.Univerzita zavádza opatrenie na základe odporúčania Krízového štábu UK, ktorý rozhodol o úplnom prerušení prezenčnej formy výučby.Hovorkyňa dodala, že nepočítajú s tým, že by sa prezenčná výuka obnovila do konca zimného semestra.

Podľa medializovaných informácií bude od 5. októbra dištančná výučba aj na Slovenskej technickej univerzite (STU) v Bratislave. Na spoločnej tlačovej konferencii s vedením UK to oznámil rektor STU Miroslav Fikar.

Do online priestoru prechádza aj Fakulta masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave. Fakulta tak reaguje na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19, informuje Peter Krajčovič z Fakulty masmediálnej komunikácie UCM.

Výnimku dostanú prvé ročníky, ktoré budú mať kombinovanú výučbu, ostatným ročníkom budú prebiehať všetky prednášky a semináre online.

„Z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie sme sa rozhodli vykonať všetky prednášky dištančne. V tejto forme výučby zotrváme do času, kým sa situácia s výskytom pozitívnych prípadov nového koronavírusu nezlepší,“ uviedla dekanka Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave Ľudmila Čábyová. Okres Trnava je totiž momentálne pre vysoký počet pozitívne testovaných zaradený do červenej zóny.

Viac..  Británia odmietla rokovania s EÚ o celoeurópskom programe mobility mladých ľudí

Fakulta upravila aj harmonogram akademického roka, začiatok semestra posunula o jeden týždeň. Všetky ročníky začali s výučbou namiesto 21. septembra až v pondelok 28. septembra, a to online formou. V prípade prvých ročníkov prebieha výučba zatiaľ kombinovanou formou za prísnych hygienických opatrení.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Aliancia Enlight získala od EÚ financovanie na ďalšie štyri roky, súčasťou je aj Univerzita Komenského

Aliancia Enlight, ktorej súčasťou je aj Univerzita Komenského (UK) v Bratislave, získala od Európskej únie …

Consent choices