koláž EN, zdroj: Ilustračné fotky: © European Union.

V Česku hlásia ďalší rekord! Najvážnejšia situácia je v Prahe

V Českej republike hlásia ďalší rekord v počte nakazených. V nedeľu tam pribudlo 1305 ľudí. Je to prvýkrát, keď v nedeľu pribudlo vyše tisíc nakazených.

V nedeľu tam pribudlo 1305 ľudí. Je to prvýkrát, keď v nedeľu pribudlo vyše tisíc nakazených.Pred týždňom v nedeľu pribudlo 985 prípadov a pred dvoma týždňami 791, pritom ešte pred troma týždňami bolo počas nedele zistených „len“ 410 nových prípadov. Informuje o tom portál tn.nova.cz.

Aktuálne je v nemocniciach 802 pacientov s koronavírusom, informuje ministerstvo zdravotníctva. Na umelej pľúcnej ventilácii alebo mimotelovej podpore životných funkcií je 181 pacientov, pričom v apríli, keď pandémia vrcholila, bolo v nemocniciach maximálne 422 pacientov s koronavírusom a 100 vo veľmi vážnom stave.

Najviac zasiahnutý je momentálne okrese Praha-západ (227 prípadov na 100- tisíc obyvateľov), v Prahe (219,36) a v okresoch Náchod (219,17) a Uherské Hradiště (217,26). V apríli bolo v ČR maximálne 4 623 chorých, teraz je 32 723 aktívnych prípadov.

Viac..  Zastúpenie EK na Slovensku, veľvyslanci a diplomati si uctia pamiatku Kuciaka a Kušnírovej

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

koronavirus

Zaočkovanosť potrebujeme zvýšiť o 30 percent, tvrdí konzílium odborníkov. Naďalej sme najhorší na svete

Potrebujeme zvýšiť zaočkovanosť proti ochoreniu COVID-19 o 30 percent. Uviedla to v mene konzília odborníkov …

Consent choices