Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union- EP.

Ivan Štefanec: Digitalizácia je veľkou príležitosťou najmä pre malé podniky

V pondelok schválil Výbor Európskeho parlamentu pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa návrh novej európskej legislatívy o digitálnych službách. Podľa člena výboru, europoslanca a vedúceho slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivana Štefanca (KDH) je digitalizácia príležitosťou hlavne pre malé a stredné podniky, ktoré sa venujú službám.

„Legislatívny balík reaguje na historické zmeny, ktorými svetová ekonomika prechádza. Čoraz viac služieb sa presúva do digitálneho priestoru a my chceme našim podnikateľom umožniť, aby mohli svoju činnosť v rámci spoločného trhu realizovať čo najjednoduchšie bez zbytočných prekážok. Pre malé firmy je digitalizácia ekonomiky veľkou výhodou, pretože môžu znížiť svoje náklady a osloviť ešte viac zákazníkov. Jednotné európske pravidlá im dovolia aj viac expandovať v globálnom meradle. Vítam tento návrh a verím, že získa podporu aj v pléne Európskeho parlamentu,“ vyjadril sa Štefanec.

Viac..  Europarlament prijal nové pravidlá transparentnosti pre politickú reklamu

O mam

Odporúčame pozrieť

Nové nariadenie o digitalizácii justície nadobúda účinnosť

Aktuálne nadobudli účinnosť nové pravidlá digitalizácie justície. Nariadením o digitalizácii justičnej spolupráce a prístupu k spravodlivosti sa …

Consent choices