Naľavo poslanec Jozef Pročko a europoslanec Michal Šimečka zdroj: FB Jožo Pročko - stránka/ redakcia-red.

Jozef Pročko sa pustil do Šimečku! Poslanec prirovnal Šimečkove praktiky k nacistickým metódam

Tento týždeň sa v parlamente rokovalo aj o interrupciách. K tejto téme sa na sociálnej sieti vyjadril aj europoslanec Michal Šimečka: „Áno, toto sú témy, ktoré riešia poslanci OĽANO v parlamente v čase, keď celé Slovensko zápasí s dopadmi korony na naše životy. A takto hlúpo, zraňujúco, paušálne a bez štipky empatie sa vyjadrujú naši zvolení zástupcovia o tisíckach žien, ktoré pri interrupciách čelia snáď najťažšiemu rozhodnutiu, aké môže rodič spraviť.“

Jeho názor zjavne podráždil poslanca Jozefa Pročka, ktorý mu odkázal, že tieto praktiky sú podobné nacistickým metódam, ktoré používal Goebbels, šéf ríšskej propagandy a jeden z najvernejších spolupracovníkov Adolfa Hitlera.

V statuse Šimečka verejne vyjadril svoj nesúhlas s vyjadreniami Milana Kuriaka a vyzval parlament, aby momentálne riešil oveĺa závažnejšie problémy. „Skúste sa, prosím, venovať riešeniam ekonomickej a zdravotnej kríze, nie svätej vojne, na ktorú dnes nemáme dôvod, čas ani energiu,“ napísal Šimečka.

Zoznámte sa – poslanec Milan Kuriak. Áno, toto sú témy, ktoré riešia poslanci OĽANO v parlamente, v čase keď celé…

Uverejnil používateľ Michal Šimečka • Progresívne Slovensko Streda 30. septembra 2020

Vo svojom statuse Šimečka použil aj fotku Milana Kuriaka v objatí s poslancom Jozefom Pročkom, ktorá bola doplnená o textovú časť samotného výroku Milana Kuriaka. „Väčšina potratov sa vykonáva kvôli pohodliu, kariére alebo zachovaniu krásnej postavy,“ povedal Kuriak v parlamente.

Pročko sa následne dištancoval od tohto výroku a názoru svojho straníckeho kolegu Kuriaka. V statuse poslanec Pročko tiež požaduje ospravedlnenie od Michala Šimečku za to, že použil jeho podobizeň v takejto súvislosti, pretože to považuje za politicko-marketingový populizmus a špinavé metódy na dehonestáciu jeho osoby.

Žiadam Vás, aby ste sa mi verejne ospravedlnili, v opačnom prípade sa znižujete na špinavé metódy , ktoré používa fašistická propaganda ĽSNS,“ napísal v statuse Jozef Pročko.

Išiel som do verejného života s tým , že chcem pomáhať spravovať náš spoločný majetok spravodlivo a zveľaďovať ho….

Uverejnil používateľ Jožo Pročko – stránka Štvrtok 1. októbra 2020

Šimečka komentárom reagoval na Pročkov status, v ktorom sa zameral iba na samotnú fotografiu a neospravedlnil sa. Spor medzi politikmi vznikol pre video, na ktorom je spolu s konzervatívnym poslancom Kuriakom aj Jozef Pročko. Europoslanec uviedol, že na inkriminovanom videu Pročko presviedča voličov, aby Milana Kuriaka volili vo voľbách do parlamentu, a teda je zodpovedný, že jeho stranícky kolega má možnosť naďalej pokračovať v sprísňovaní interrupcií a dodal, nech poslanec váži slová, pokiaľ používa obvinenia z fašistickej propagandy.

Viac..  Slovensko je v Indexe prosperity na 24. mieste v EÚ

V piatok Pročko pridal ďalší status, v ktorom upozorňuje ľudí na manipulatívne kroky Michala Šimečku. „Vedome ste pán europoslanec pridali fotografiu, kde som aj ja !!! Vaše umenie propagandy podobne ako u Kotlebovcov spočíva v tom, že prebúdzate vo verejnosti pocity a nálady k človeku , ktoré ale s realitou nemajú nič spoločné. Vedome manipulujete s láskou a nenávisťou, s pravdou a lžou,“ uviedol v statuse.

Važený europoslanec Šimečka ani som nečakal nič iné.
Priznávate že ste vytvorili foto /screenshot/ z videa ktoré som…

Uverejnil používateľ Jožo Pročko – stránka Piatok 2. októbra 2020

Celý „konflikt“ uzatvára Šimečka komentárom: „Pán Pročko, vidím, že sa žiaľ, nezhodneme. Je mi ľúto, že sa na kandidátke OĽANO a s Vašou podporou dostalo do parlamentu toľko poslancov, ktorí úplne zbytočne traumatizujú ženy v ťažkej situácii a riešia interrupcie, keď by mali celú svoju energiu vložiť do boja s koronou. Prajem Vám pri tom veľa úspechov, pevné zdravie a menej šermovania výkričníkmi či Goebbelsom.“

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices