matovic
Igor Matovič. Zdroj: ÚVSR

Na reformnom pláne pracuje od júla 100 ľudí, tvrdí premiér Matovič

Od júla na reformnom pláne 100 ľudí pracuje, pričom väčšina pôsobila na ministerstvách aj počas obdobia minulej vlády. O pláne obnovy sa diskutuje už aj verejne. V sobotu v diskusnej relácii Sobotné dialógy RTVS to uviedol predseda vlády Igor Matovič.

V nedeľu má Ministerstvo financií SR predstaviť dokument Moderné a úspešné Slovensko, ktorý je z veľkej časti totožný s dokumentom, ktorý je verejnosti prístupný už tri týždne.

Podľa Matoviča si budeme musieť pre obmedzené finančné zdroje vybrať len tie najdôležitejšie reformy. Premiér dokument popísal ako zásobník bolestí a reforiem, ktoré by Slovensko malo urobiť.

Pri vytváraní dokumentu mal dobrý pocit z toho, že jednotliví ministri nepresadzovali záujmy svojho rezortu.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

„Hádku som registroval len o tom, čo bude najlepšie urobiť pre Slovensko,“ povedal a zároveň uviedol, že je na svojich ministrov hrdý.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Alex BRENNINKMEIJER

Európski audítori: Celkovú výkonnosť fondu obnovy EÚ nemožno dostatočne zmerať

Mechanizmus na podporu obnovy a odolnosti (RRF), známy ako fond obnovy EÚ, má nedostatky v …

Consent choices