Ministerstvo zahraničných vecí SR rokovalo s partnerskými rezortami o koordinovanej prezentácii Slovenska v zahraničí

Na pôde Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky sa uskutočnilo pracovné stretnutie s partnermi rezortov k spoločnému postupu pri efektívnejšom zabezpečení prezentačných aktivít v zahraničí. Cieľom stretnutia bolo nadviazať na medzirezortný dialóg o koordinovanom postupe pri budovaní pozitívnej reputácie Slovenska, inšpirovať sa dobrými príkladmi z praxe iných krajín, ako aj adekvátne zabezpečiť kľúčové prezentačné podujatia v nadchádzajúcom období. „Som presvedčený, že spoločne dokážeme všetky návrhy a iniciatívy na zlepšenie súčasného modelu prezentácie Slovenska v zahraničí úspešne pretaviť aj do praxe,“ skonštatoval generálny riaditeľ Sekcie ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Michal Kottman na záver rokovania.

Rezort diplomacie riadi činnosť Pracovnej skupiny pre koordinovanú prezentáciu Slovenskej republiky v zahraničí. Vďaka jej činnosti bol prvýkrát v histórii samostatnej Slovenskej republiky zavŕšený proces budovania národnej značky, ktorá je vyjadrená sloganom Dobrý nápad Slovensko. V roku 2019 sa v prestížnom prieskume značiek FutureBrand Country Index 2019 Slovensko stalo krajinou, ktorá si svoj imidž zlepšila najviac spomedzi všetkých. Aj vďaka úspešnej národnej značke sme dnes v zahraničí vnímaní oveľa pozitívnejšie, čo predstavuje obrovský potenciál vo väčšej miere zviditeľniť Slovensko v zahraničí.

Viac..  Predsedníčka EK zaželala Pellegrinimu úspech pri plnení nových povinností

O mam

Odporúčame pozrieť

Taliansky premiér Draghi vyzval EÚ na rýchlejšiu integráciu v oblasti obrany

Predseda talianskej vlády pochválil ambiciózny plán Európskej rady na posilnenie bezpečnostnej a obrannej politiky Európskej …

Consent choices