koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Nemocnica v Nových Zámkoch vykoná plánované operácie. Vyžadujú však negatívny test na COVID-19

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Nových Zámkoch nebude rušiť plánované operácie, avšak pacienti budú musieť preukázať negatívny výsledok PCR testu na COVID-19, ktorý nesmie byť starší ako päť dní, informuje o tom hovorca nemocnice Ján Baček. Testovať sa môžu dať na mobilnom odberovom mieste pred nemocnicou.

Pacienti budú musieť tiež podpísať čestné prehlásenie, že v posledných desiatich dňoch neboli v kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19, taktiež všetky predoperačné vyšetrenia budú vykonávané priamo vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch.

Podľa hovorcu krízový štáb nemocnice rozhodol o rozšírení COVID-19 zóny a tiež o tom, že od utorka 6. októbra je zákaz prítomnosti sprevádzajúcej osoby pri pôrode a obmedzený je aj režim návštev na neonatológii.

Viac..  Kresťanská únia odmieta pokus EÚ prepašovať Istanbulský dohovor do európskej legislatívy

V činnosti naďalej ostáva ambulantný sektor na všetkých klinikách a oddeleniach.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Komentár Marca Németha: Rútime sa do záhuby, politici idú cez mŕtvoly, ale aspoň školy sú otvorené

Na Slovensku zažívame déja vu spred roka. Situácia v našej krajine je najhoršia na svete, …

Consent choices