Hojsík
Europoslanec Martin Hojsík. PHOTO: © European Union-EP.

M. Hojsík: Výsledok hlasovania za lepšiu ochranu klímy je jasným signálom pre vlády

Európsky parlament sa postavil za lepšiu ochranu klímy a podporil zníženie emisií skleníkových plynov do roku 2030 o 60 percent. Výsledok hlasovania je podľa europoslanca Martina Hojsíka jasným signálom pre vlády, vrátane tej slovenskej, aby podporili ambicióznejšie ciele pri ochrane klímy.

“Klimatická kríza ohrozuje prežitie civilizácie ako takej. Jej riešenie je nielen nevyhnutnosťou, ale je aj obrovskou príležitosťou pre spravodlivú a travloudržateľnú budúcnosť, ktorá nebude žiť na planetárny dlh. Aj preto sa nesmierne teším z veľkej podpory verejnosti pre chranu klímy, ktorá sa odráža aj vo vyše 60.000 podpisoch petície za ochranu klímy iba za niečo vyše týždeň,” uviedol poslanec Európskeho parlamentu za Progresívne Slovensko Martin Hojsík.

Teraz je loptička na strane európskych vlád, vrátane tej Igora Matoviča. Od volieb nepočuť doma ani v Bruseli zo strany vlády jasné stanovisko, aké zníženie emisií podporujú. Záväzky pred voľbami boli jasné – 3 zo 4 strán sa zaviazali presadzovať zníženie emisií 65% do roku 2030. Aj preto očakávam od vlády, že konečne povie, či stojí na strane ochrany klímy a života alebo záujmov znečisťovateľov,” uzavrel progresívec Hojsík.

Viac..  Martin Hojsík: Umelá inteligancia dokáže nielen pomôcť, ale vie byť aj veľmi zlým pánom

O mam

Odporúčame pozrieť

emisie

Europoslanci prijali prísnejšie ciele emisií CO2 pre nákladné autá a autobusy

Europarlament v stredu prijal nové opatrenia, na ktorých sa už dohodol s Radou, na posilnenie …

Consent choices