koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Koronavírus v Česku dosiahol absolútny rekord! Za piatok pribudlo vyše 8000 nakazených

Susedné Česko hlási ďalší rekordný počet nových prípadov nákazy koronavírusom. V piatok odhalili 8 618 infikovaných, čo je najvyššie celodenný číslo od začiatku pandémie. V Česku je aktívnych prípadov vyše 55-tisíc.

Portál TN.cz. informuje, že oproti doterajšiemu rekordu, ktorý padol vo štvrtok, je to zhruba o tritisíc prípadov viac.

Epidémia koronavírusu od začiatku septembra v Česku láme nové rekordy. Vysoký počet nakazených súvisí aj so zvýšeným počtom testov, dosiaľ ich v krajine vykonali viac než 1,5 milióna.

V piatok zomrelo v dôsledku ochorenia COVID-19 ďalších 25 ľudí, čím sa zvýšil celkový počet obetí na 905. V nemocniciach je aktuálne 1 893 pacientov a na umelej pľúcnej ventilácii alebo mimotelovej podpore životných funkcií je 412 ľudí.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Najvážnejšia situácia je momentálne v okrese Uherské Hradište, kde na 100-tisíc obyvateľov pripadá 499,91 nakazených. Ďalej sú to okresy Náchod (467,45) a Příbram (439,6).

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

koronavirus

Zaočkovanosť potrebujeme zvýšiť o 30 percent, tvrdí konzílium odborníkov. Naďalej sme najhorší na svete

Potrebujeme zvýšiť zaočkovanosť proti ochoreniu COVID-19 o 30 percent. Uviedla to v mene konzília odborníkov …

Consent choices