koronavirus cover

Pribudlo 1887 pozitívnych prípadov, oznámil Matovič! Od Krajčího očakáva bezodkladné zvolanie pandemickej komisie

Za piatok na Slovensku pribudol nový rekord nakazených, je ich až 1887. Laboratóriá za posledný deň urobili 11123 testov. Je to nárast o 169% voči minulotýždňovému piatku. Vyliečilo sa však aj 101 ľudí.

AKTUALIZOVANÉ 10:08

Igor Matovič v statuse na Facebooku oznámil, že od ministra zdravotníctva očakáva bezodkladné zvolanie pandemickej komisie ešte v priebehu dnešného dňa a tiež požiada ministra vnútra o zvolanie Ústredného krízového štábu na zajtrajší deň.

„Pozitívne testy malo 992 žien a 895 mužov. Pozitívne testovaní boli vo veku od niekoľkých mesiacov do 94 rokov, najviac vo vekovej kategórii od 35 do 44 rokov,“ uvádza rezort zdravotníctva.

Najviac nakazených bolo v Žilinskom kraji (543), v Prešovskom kraji (406), v Trenčianskom kraji (198), v Košickom kraji (188), v Trnavskom kraji (156), v Bratislavskom kraji (148), v Banskobystrickom kraji (128) a v Nitrianskom kraji (120).

Aktuálne je v nemocniciach hospitalizovaných 380 pacientov s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň, z nich potvrdený nový koronavírus má 326 ľudí. Na JIS je 12 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 31 ľudí, upresnilo ministerstvo zdravotníctva.

Viac..  Európska panelová diskusia občanov o boji proti nenávisti v spoločnosti

„Verím, že idioti ako Marián Kotleba či Robert Fico a spol. si aspoň v tejto mimoriadnej situácii uvedomia, že na ich bludy a posmešky z rúšok teraz desiatky ľudí doplatia životom,“ uviedol v statuse.

Rozmýšľam, či tu napísať to, čo mne zobralo dych a verejnosti bude známe až o 10h. Nuž, zrejme je to moja rola byť…

Uverejnil používateľ Igor Matovic Sobota 10. októbra 2020

Na Slovensku pritom hlásime už štvrtý deň rekordný nárast nakazených.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Komentár Marca Németha: Rútime sa do záhuby, politici idú cez mŕtvoly, ale aspoň školy sú otvorené

Na Slovensku zažívame déja vu spred roka. Situácia v našej krajine je najhoršia na svete, …

Consent choices