Marek krajčí Foto: UV SR.

Zdravotníci z prvej línie dostanú sľúbené odmeny v novembri, upokojuje situáciu minister Krajčí

V piatok na tlačovom brífingu Marek Krajčí povedal, že zdravotníci z prvej línie pri prvej vlne pandémie koronavírusu by mali dostať sľúbené odmeny budúci mesiac, teda v novembri a uviedol, že chce zdravotníkov upokojiť.

Podľa ministra sú financie už na ministerstve zdravotníctva. „Tak, ako dostanú v októbrových výplatách odmeny napríklad príslušníci armády alebo ministerstva vnútra, my by sme tiež chceli, aby v zhruba takomto čase pristáli na účtoch jednotlivých zdravotníkov z prvej línie,“ povedal Krajčí.

Rezort musel podľa ministra vymyslieť, ako sa dostanú financie aj na účty zdravotníkov v súkromnom sektore. „Budem musieť podpísať asi osemtisíc zmlúv s týmito poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti individuálne,“povedal. Finančné prostriedky budú pridelené na základe dát, ktorí zdravotníci koľko hodín pracovali.

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Stefanec

Ivan Štefanec: Cudzí štát nemôže v čase krízy brániť zdravotníkovi prísť do práce

V Európskom parlamente pokračujú procesy smerujúce k zavedeniu nástroja núdzovej pomoci pre jednotný trh. Jeho cieľom …

Consent choices