koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Nová štúdia upozorňuje na bezpríznakových ľudí s COVID-19. Výskumníci ich nazvali tichými šíriteľmi

Podľa štúdie britskej univerzity až 86 percent ľudí, ktorí boli nakazení koronavírusom, nemalo počas dňa testovania hlavné symptómy.

Štúdiu vypracovali výskumníci z University College London, ktorí vyhodnotili údaje z prieskumu, v rámci ktorého každý týždeň testovali tisíce domácností vo Veľkej Británii bez ohľadu na to, či ich členovia mali príznaky. Z tohto prieskumu vyšlo, že až 86 percent ľudí, u ktorých boli výsledky testov pozitívne, nemalo kašeľ, horúčku alebo stratu chuti či čuchu.

Štúdia naznačuje, že mnohí pravdepodobne vírus šíria, keď sú asymptomatickí, uviedla to hlavná výskumníčka Irene Petersenová.

Podľa nej teda na obmedzenie „tichého šírenia“ je potrebné časté a rozsiahle testovanie všetkých ľudí.

Spomínanú štúdiu robili v období od apríla do júna a vychádzali z údajov 36 061 ľudí.

Viac..  Vladimír Bilčík: Prechovávam úctu k právu na život, a rovnako k právu žien na slobodné rozhodnutie o svojom tele

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices