matovic
Igor Matovič. Zdroj: ÚVSR

Ústredný krízový štáb dnes rokuje o nových prísnejších opatreniach!

Dnes od 10.00 hod. rokuje Ústredný krízový štáb SR. V sobotu jeho zvolanie inicioval premiér Igor Matovič. Očakáva sa, že sa schvália nové prísnejšie opatrenia.

„Nemáme na výber a tak budeme musieť zaviesť a sprísniť ďalšie opatrenia,“ povedal Hlavný hygienik Ján Mikas.

Minister vnútra Roman Mikulec nevylúčil, že Ústredný krízový štáb dnes môže rozhodnúť aj o obmedzeniach súvisiacich s prechodom ľudí cez hranice, uviedol to pred zasadaním Ústredného krízového štábu. „Je možné, že zavedieme obmedzenia týkajúce sa hraníc. Ale uvidíme, ako sa dohodneme vzhľadom aj na počty nakazených v susedných krajinách,“ povedal minister.

Už počas zasadnutia krízového štábu minister školstva Branislav Gröhling oznámil, že od pondelka prejdú stredné školy na dištančnú výčbu. Zmeny nastanú aj pre materské, základné a stredné školy.

Viac..  Obchodovanie s ľuďmi: Poslanci prijali rozsiahlejší zákon na ochranu obetí

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices