simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

M. Šimečka: Potrebujeme priame kompenzačné platby pre postihnutých zamestnávateľov a zamestnancov

Vláda Igora Matoviča vo štvrtok predstavila verejnosti plán kompenzačných opatrení pre druhú vlnu epidemiologických obmedzení. „Spôsob, akým vláda kompenzovala ľudí v prvej vlne, sa ukázal byť vrcholne nefunkčný. Opatrenia pre druhú vlnu, žiaľ, nasledujú rovnakú cestu. Vláda musí ľuďom pomôcť oveľa jednoduchšie a rýchlejšie,“ vyhlásila predsedníčka Progresívneho Slovenska (PS) Irena Bihariová.

Europoslanec a podpredseda PS Michal Šimečka kritizoval prístup ministra práce a sociálnych vecí Milana Krajniaka. „Vláda podľa ministra všetko vynásobila 1,5-krát. Keď sa však k pomoci pre jej pomalosť a zložitosť neviete dostať, nijak vám nepomôže, že jej teoreticky máte nárok o 50% viac,“ uviedol Šimečka.

„Vláda žiaľ vôbec nepochopila, že popri objeme financií je hlavným problémom spôsob, akým tieto peniaze dostať k ľuďom. Práve v tom zlyhala na jar, a rovnaký problém hrozí aj dnes, keď sú však finančné rezervy všetkých ohrozených už dávno vyčerpané,“ zdôraznila Bihariová.

Viac..  Krajná pravica v Európe rastie. V eurovoľbách nám hrozí ďalšie prvenstvo

„Potrebujeme priame kompenzačné platby, ktoré štát proaktívne poskytne postihnutým zamestnávateľom a zamestnancom. Namiesto toho budú musieť ľudia opäť komplikovane vypočítavať a dokazovať po úradoch, že na pomoc majú nárok,“ uzavrel Šimečka.

O mam

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices