koláž EN, zdroj: Ilustračné fotky: © European Union.

Česko hlási zase nový rekord nakazených! Prvýkrát je päťciferný počet pozitívne testovaných

Koronavírus v Českej republike naďalej naberá na sile. Za uplynulý deň tam pribudol ďalší rekord nakazených, a to až 11 105, je to prvýkrát zaznamenaný päťciferný počet pozitívne testovaných.

Doteraz v ČR zaznamenali vírus už u viac ako 160-tisíc prípadov, čo je približne dvojnásobok nakazených ako v prípade 1,4-miliardovej Číny, odkiaľ sa vírus začal šíriť.

Web TV Nova uvádza, že Česko je momentálne na druhom mieste na svete v počte prípadov na 100-obyvateľov, na prvom mieste je však pyrenejský štát Andorra. V prepočte úmrtí na 100-tisíc ľudí sa Česko nachádza na 4. priečke za Andorrou, Argentínou a Čiernou Horou.

V českých nemocniciach je podľa údajov ministerstva zdravotníctva 3120 pacientov, pričom až 551 z nich je vo vážnom stave.

Najhoršia aktuálna situácia je v okresoch Plzeň-sever (699) a Příbram (678).

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Česko predĺži kontroly na hraniciach so SR o ďalších 20 dní

Česko predĺži dočasné náhodné kontroly na hraniciach so Slovenskom o ďalších 20 dní, platiť tak …

Consent choices