koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Koronavírus na Slovensku naberá na sile. Ľudí s chrípkou je menej

Odbor epidemiológie Úradu verejného zdravotníctva SR informoval, že tento týždeň bolo na Slovensku hlásených 18 044 akútnych respiračných ochorení, celková chrobnosť klesla oproti minulému týždňu o 4,4 percenta.

Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Bratislavskom a najnižšia v Prešovskom kraji. Z údajov  q vyplýva, že až 302 osôb malo komplikovaný priebeh respiračných ochorení.

Chrípka a chrípke podobné ochorenia boli hlásené tento týždeň, a to 972 ochorení, čo predstavuje 5,4 percenta z celkového počtu hlásených. Čo sa týka chrípok, tak chorobnosť klesla o 15,9 percenta. Najvyššia chorobnosť bola v Nitrianskom a najnižšia v Bratislavskom kraji. V 42. týždni nebol hlásený žiaden prípad SARI.

V tomto kalendárnom týždni bolo tiež hlásených 7 315 pozitívnych na Covid-19. Hospitalizovaných s novým koronavírusom je 509 pacientov, čo je o 37,6 percenta viac ako týždeň predtým. Z ochorania od začiatku pandémie vyzdravelo 6 926 ľudí. Na Covid-19 podľahlo 88 osôb.

Viac..  Európska panelová diskusia občanov o boji proti nenávisti v spoločnosti

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

HERA podpísal s firmou GSK zmluvu o spoločnom obstarávaní vakcíny proti pandemickej chrípke

Európska komisia (EK) prostredníctvom svojho Úradu Európskej únie pre pripravenosť a reakcie na núdzové zdravotné …

Consent choices