mimoriadna2

Matovič oznámil tajný plán! Čaká nás plošné testovanie

Igor Matovič na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že na Slovensku sa chystá plošné testovanie na koronavírus. Vláda ho chystala posledné tri týždne a prebehnúť by malo počas 2 týždňov.

AKTUALIZOVANÉ 13:24

Logistika by bola podobná ako pri voľbách, to znamená, že bude 5997 odberových miest, na ktorých bude pôsobiť 7 ľudí.

Otázkou ostáva, či testovanie bude povinné. V prípade, ak to bude povinné, treba zmeniť zákon, upresnil Matovič. „Posledné tri týždne sme chystali najväčšiu logistickú operáciu, aká kedy bola na Slovensku spravená. Je to celoplošné pretestovanie obyvateľov Slovenska, a to nielen raz. Situácia je vážna a bolo vo verejnom záujme, aby sme tie tri týždne mlčali,“ povedal Igor Matovič.

„Testy sú kúpené, na Dušičky pretestujeme všetkých obyvateľov a budeme vedieť, kto je a kto nie je nakazený. Potom je to na zodpovednosti infikovaných, aby dodržali karanténu. Prosím veľmi pekne všetkých, aby sa testovania zúčastnili.“ uviedol Richard Sulík na Facebooku.

Viac..  Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

ovzdusie

Znečistenie ovzdušia: Europarlament prijal zákon pre vyššiu kvalitu ovzdušia

Cieľom aktualizovaného zákona je znížiť znečistenie ovzdušia v EÚ pre čistejšie a zdravšie životné prostredie …

Consent choices