zdroj: screenshot/ FB OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti

Matovič sa po návrate z Bruselu zasadzuje za zavedenie uhlíkového cla

Igor Matovič po prílete z Bruselu povedal, že od samitu Európskej únie spolu s lídrami očakával jasný plán, následnú konzultáciu o dôsledkoch a dopadoch na jednotlivé krajiny pri zvýšení spoločného záväzku o redukcii skleníkových plynov najmenej o 55 percent.

Dodal, že lídri sa zhodli na spoločnom záväzku o znížení skleníkových plynov najmenej o 55 percent. Podľa neho je tiež dôležité prepočítať, koľko to bude stáť a obrátiť sa aj na ľudí a zistiť, koľko sú ľudia ochotní v jednotlivých krajinách znášať.

Premiér objasnil, že on sám sa zasadzuje za zavedenie uhlíkovej dane na hraniciach EÚ. Podľa neho by sa na cene malo podpísať miesto a spôsob výroby.

„Vyúčtujeme to, že niekto úplne zbytočne ničí prírodu, produkuje emisie. Nech sa to prejaví v cene výrobku. A nech sa z týchto ciel môže financovať naša väčšia ekologizácia,“ uviedol a dodal, že uhlíkové clo umožnilo dýchať ekologickým producentom v Európe.

Viac..  Europoslanci odporúčajú, aby EÚ odstúpila od Zmluvy o energetickej charte

Zástupcovia členských štátov sa zhodli, že v boji s Covid-19 je najdôležitejšie znížiť mobilitu a minimalizovať stretnutia.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices