odberovemiesto
Ilustračné foto. ZDROJ: FB Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina.

Žilinská fakultná nemocnica hlási vyše 30 pozitívne testovaných zamestnancov

Z Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline hlásia až 36 pozitívne testovaných zdravotníckych i nezdravotníckych pracovníkov. Hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková dodala, že ďalších 30 zamestnancov je aktuálne v karanténe, doteraz však vo FNsP nebol potvrdený prenos ochorenia zo zamestnanca na hospitalizovaných pacientov.

Od začiatku mesiaca sú pracovníci až zo šiestich oddelení nakazení.

„Prípady sme vždy okamžite podchytili, izolovali a podľa výsledkov testovania nariadili karanténu aj ďalším kontaktom. Na každom z dotknutých oddelení sme podľa potreby prepracovali služby, aby sa o pacientov starali zdravotníci, ktorí mali negatívny výsledok PCR testu. Neodkladnú zdravotnú starostlivosť však zatiaľ vieme naďalej zabezpečiť v rámci všetkých oddelení,“ informoval medicínsky riaditeľ žilinskej nemocnice Igor Bízik.

Bízik ďalej dodal, že zamestnanci sú najprv testovaní rýchlotestami a následne i PCR testom. „Len v priebehu tohto mesiaca sme už testovali 236 zdravotníkov i nezdravotníkov, drvivá väčšina z nich nemala žiadne príznaky ani zdravotné ťažkosti, išlo o kontakty pozitívne testovaných pacientov na COVID-19 alebo iných osôb, pri ktorých sme sa potrebovali vyhnúť riziku prípadného šírenia ochorenia medzi personálom a pacientmi, a mali istotu pri ďalšej starostlivosti či operáciách,“dodal Bízik.

? BOJUJEME S COVID-19 ??

K dnešnému dňu (16.10.2020) prinášame aj z našej nemocnice správy o ochorení COVID-19, s…

Uverejnil používateľ Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina Piatok 16. októbra 2020

Viac..  Prieskum: Pakt o zručnostiach pomohol vyškoliť 3,5 milióna pracovníkov

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Komentár Marca Németha: Rútime sa do záhuby, politici idú cez mŕtvoly, ale aspoň školy sú otvorené

Na Slovensku zažívame déja vu spred roka. Situácia v našej krajine je najhoršia na svete, …

Consent choices