cestovanie
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Španielsko plánuje vytvoriť turistické cesty medzi Kanárskymi a Baleárskymi ostrovmi. Cieľom je podporiť cestovný ruch

Španielsko plánuje vytvoriť turistické koridory medzi Kanárskymi a Baleárskymi ostrovmi a tiež medzi ďalšími európskymi štátmi. Cieľom má byť podporiť odvetvie cestovného ruchu.

Španielska vláda tiež zavádza nové protokoly zamerané na testovanie na koronavírus, tie majú umožniť cestujúcim bezpečnejšie cestovanie na tieto ostrovy počas pandémie.

Web independent.co.uk uvádza, že občania, ktorí prilietajú z európskych krajín, kde počet prípadov koronavírusu je maximálne 50 na 100-tisíc obyvateľov, nemusia vopred podstúpiť testy.

Avšak cestujúci prichádzajúci z krajín, kde je výskyt koronavírusu vyšší ako 50 na 100-tisíc obyvateľov, bude musieť predložiť negatívny výsledok testu na COVID-19 vykonaného menej ako 48 hodín pred letom. Turistov tiež 48 hodín pred odletom z ostrovov bezplatne otestujú na prítomnosť vírusu.

Každý pozitívni bude musieť ísť do karantény

Každý pozitívne testovaný na ostrovoch bude musieť ísť do karantény, miestne úrady mu zabezpečia bezplatné ubytovanie a ďalšie s predĺzeným pobytom súvisiace náklady spolu s potrebnou zdravotnou starostlivosťou alebo aj prípadnú hospitalizáciu.

„Protokoly sú užitočným opatrením na dosiahnutie dohôd s našimi európskymi partnermi, ktoré nám umožnia obnoviť mobilitu a znovu aktivovať migráciu turistov za bezpečných podmienok,“ informovala ministerka priemyslu, obchodu a cestovného ruchu María Reyesová Marotová.

Viac..  DiscoverEU: Mladí Európania sa môžu opäť hlásiť o preukazy na cestovanie zadarmo

„Tieto protokoly sú prvé a dúfame, že ich dokážeme rozšíriť do ďalších obľúbených turistických destinácií na španielskej pevnine,“uzavrela.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Peter Pollák: V Španielsku som si prevzal prestížnu cenu, ktorú zatiaľ žiadny Slovák nedostal. Ďakujem

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices