Ilustračné PHOTO: screenshot © European Union-EP.

V Európe pribudlo rekordných 928-tisíc nových prípadov! Najviac nakazených pochádza z týchto krajín

WHO informovala, že Európa za uplunulý týždeň zaznamenala rekordný týždenný prírastok infikovaných. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie za uplynulý týždeň bolo potvrdených vyše 927-tisíc prípadov.

Podľa správy WHO na kontinente uplynulý týždeň bol hlásený nárast o 25 % , čo znamená 38 % nových prípadov na celom svete. Najviac nakazených pochádza hlavne z Ruska, Českej republiky a Talianska.

Podľa organizácie v Európe narastá aj počet úmrtí na ochorenie COVID-19, pričom oproti predchádzajúcemu týždňu sa zvýšil o tretinu.

Slovensko zaznamenalo za posledný deň 2 202 pozitívne testovaných, pričom sa vykonalo 13 832 laboratórnych testov. Na Slovensku máme aktuálne 98 obetí na pľúcnu formu COVID-19.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

lekar, zdravie

EÚ prispeje ďalších 125 miliónov eur na zvýšenie dostupnosti zdravotníckej starostlivosti vo svete

Európska únia investuje ďalších 125 miliónov eur na posilnenie zdravotných systémov, najmä s cieľom zvýšiť …

Consent choices