koláž EN zdroj: PHOTO: © European Union.

Česko dostane od EÚ pľúcne ventilátory. Leyenová prisľúbila Babišovi aj ďalšiu pomoc

Ursula von der Leyenová, predsedníčka Európskej komisie , upozornila, že epidemiologická situácia v Česku sa rýchlo zhoršuje. Denne tam úrady evidujú tisícky pozitívnych prípadov. Za posledný deň(streda) tam zaznamenali skoro 15-tisíc nakazených, presnejšie 14 968 nakazených, čo predstavuje nový rekordný prírastok.

„Česko zažíva ťažké časy. Pribúda množstvo nových prípadov. Nemocnice potrebujú zdravotnícke vybavenie a Európska únia sa rozhodla pomôcť,“ informovala vo štvrtok Von der Leyenová.

Predsedníčka Komisie mala rozhovor s českým premiérom Andrejom Babišom. Výsledkom je dohoda čo najrýchlejšie dodať do Prahy chýbajúcu zdravotnícku techniku. Leyenová prisľúbila Babišovi, že do Česka pošlú prvú sada 30 ventilátorov z rezervy Únie, pričom sľubuje aj ďalšiu pomoc.

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Europoslankyňa Miriam Lexmann: Ak občania vnímajú problém, treba sa ním zaoberať

Európsky parlament si od predsedníčky Európskej komisie vypočul správu o stave Únie, no reflektuje aj …

Consent choices