koláž EN zdroj: ÚVSR, FB Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky

Lekárska komora je proti sankciám pre občanov, ktorí sa nezúčastnia na testovaní. Vláde odporúčajú zvážiť iný postup

Slovenská lekárska komora vyzýva vládu, aby sa pri celoplošnom testovaní neuchyľovala k sankcionovaniu občanov, ktorí sa ho nezúčastnia, desaťdňovou karanténou.

„Sme presvedčení, že pozitívna motivácia, presvedčivé argumenty a morálny apel sú lepšou alternatívou, ako presvedčiť našich obyvateľov, aby sa v prípade celoplošného testovania na ňom zúčastnili,“ uvádzajú lekári.

Komora verí, že aj napriek tomu, že nie všetky otázky sú ešte okolo celoplošného testovania zodpovedané, lekári aj ostatní zdravotnícki pracovníci prejavia svoju profesionálnu česť a budú súčinní už tento víkend pri testovaní vo vybraných lokalitách Slovenska. Podľa komory totiž môžu byť výsledky testovania rozhodujúce pri stanovení nasledujúcich krokov.

Proti návrhu, ktorý predstavil premiér Igor Matovič, že kto po plošnom testovaní nebude disponovať potvrdením o negatívnom teste, musel by povinne ostať 10 dní v karanténe, sú aj Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení SR či Slovenská obchodná a priemyselná komora.

Viac..  E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

Uvádzajú, že tento návrh by znamenal výpadok pracovnej sily a teda ekonomické škody v rádovo desiatkach miliónov eur a tiež doslova zlikvidovanie firiem.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices