Ilustračné PHOTO: © European Union.

Rezort zahraničných vecí podporuje vývoj najočakávanejšej vakcíny v súčasnosti

„Vývoj dostupnej a účinnej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 je jediným riešením ako sa definitívne vysporiadať s globálnou pandémiou,“ zdôraznila štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ingrid Brocková počas rozhovoru s generálnym riaditeľom spoločnosti Axon Neuroscience Michalom Fresserom a vedeckým riaditeľom spoločnosti a zároveň riaditeľom Neuroimunologického ústavu Slovenskej akadémie vied Norbertom Žilkom.

Slovenská biotechnologická spoločnosť s dlhou históriou výskumu vakcíny proti Alzheimerovej chorobe a medzinárodným tímom sedemdesiatich vedcov je jednou z mála na svete s potrebnou expertízou na vývoj vakcíny proti novému koronavírusu.

„Sme hrdí na to, že slovenská firma úspešne napreduje vo vývoji vakcíny. Axon Neuroscience je exemplárnym príkladom inovačného potenciálu našich výskumníkov a úspešnej spolupráce súkromného a verejného sektora. Využijeme všetky dostupné nástroje, aby sme prostredníctvom ekonomickej diplomacie podporili aktivity spoločnosti,“ informovala Ingrid Brocková.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

Len nedávno spoločnosť potvrdila účinnosť experimentálnej vakcíny ACvac1 na živom víruse SARS-CoV-2 v predklinickej štúdii. Ešte tento rok pristúpi ku klinickému testovaniu. Jedinečná forma vakcíny na báze peptídov by mala byť na trhu dostupná už v prvej polovici budúceho roka.

O mam

Odporúčame pozrieť

EIB, EK a Gatesovci chcú každoročne ochrániť 370 miliónov detí pred detskou obrnou

Európska komisia, Európska investičná banka a Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov oznámili založenie nového finančného …

Consent choices