koronavirus, skola, ziak
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Školy prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Presúvajú sa aj jesenné prázdniny

Včera po rokovaní krízového štábu predseda vlády Igor Matovič informoval, že školy prejdú na dištančné vzdelávanie od pondelka 26. októbra do piatka 27. novembra. Toto opatrenie neplatí pre detské jasle, materské školy a prvý stupeň základných škôl

Podľa vlády cieľom opatrenia je limitácia interakcií a prenosu ochorenia medzi rodinami.

„Ak bude situácia priaznivá, v pondelok 30. novembra 2020 by sa mali žiaci vrátiť do škôl. Ak nie, bude sa pokračovať v dištančnej výučbe,“ napísal na sociálnu sieť minister školstva Branislav Gröhling

Od pondelka majú na dištančné vzdelávanie prejsť aj všetky vysoké školy. Takéto vyučovanie má prebiehať celý zimný semester.

Presúvajú sa aj prázdniny

Jesenné prázdniny mali byť 29. a 30. októbra, avšak sa presúvajú na 30. októbra a 2. novembra a pribudnú dva dni prázdnin v piatok 6. novembra a v pondelok 9. novembra, keďže ide o dni, keď bude prebiehať plošné testovanie.

Viac..  Opatrenia na zlepšenie pracovných podmienok stážistov a riešenie nedostatku pracovnej sily a zručností

Stredné školy prešli už od 12. októbra na dištančné vzdelávanie. Dištančná výuka je až do odvolania.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

jurzyca

Eugen Jurzyca o zákaze nedeľného predaja: Zatvoriť obchody v nedeľu si môže dovoliť Nemecko

Petíciu proti zákazu nedeľného predaja už podpísalo viac ako 10-tisíc Slovákov. Strana Sloboda a Solidarita …

Consent choices