zdroj: FB Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky

Na Orave a v Bardejove je veľký záujem o celoplošné testovanie. Pozitívnych je zatiaľ 2 225 ľudí

Od dnešného rána v okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov prebieha testovanie miestneho obyvateľstva na ochorenie COVID-19.

AKTUALIZOVANÉ- 23:10

Pozitívne testy malo zatiaľ v spomínaných okresoch 2 225 ľudí, na Facebooku o tom informoval minister obrany SR. V piatok odberné miesta celkovo stihli otestovať 61 905 ľudí.

„Môžem potvrdiť, že v piatok sme mali plánované otvoriť 182 odberných miest a môžem potvrdiť, že 182 odberných miest je aj otvorených,“ povedal na tlačovej besede v obci Nižná minister obrany SR Jaroslav Naď.

Pilotné plošné testovanie prebieha od piatku do nedeľe, v okresoch je pripravených 235 odberných miest. Niektoré však budú otvárať až cez víkend, totiž sú umiestnené v malých obciach.

„Hlavnou skúsenosťou z dnešného dňa je pre nás to, že budeme musieť mať oveľa dôslednejšie zabezpečený zdravotnícky personál. Dnes nám na niektorých miestach chýbali ľudia z objektívnych dôvodov, keďže sme pretestovaním zachytili asi osem percent pozitívnych testov u zabezpečovacieho personálu. Našli sa však aj subjektívne dôvody, kedy jednoducho nahlásení zdravotníci neprišli a nedvíhali telefón,” povedal minister Naď.

Viac..  Poľnohospodári zablokovali hranicu Hodonín-Holíč, protestujú proti krokom EK

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

mig29

Slovensko sa symbolicky rozlúčilo so stíhačkami Mikojan-Gurevič MiG-29

Rezort obrany, ako aj široká verejnosť sa dnes tzv. „uzemnením“ stíhacích lietadiel MiG-29 symbolicky rozlúčili …

Consent choices