zdroj: FB ÚVSR

Potvrdilo sa, že antigénové testy majú dvojnásobnú citlivosť, vyhlásil Matovič VIDEO

Na dnešnej tlačovej koferencii predseda vlády Igor Matovič ukázal výsledky testovacej štúdie Fakultnej nemocnice Praha Motol, z ktorej vyplýva, že citlivosť antigénových testov je oproti očakávaniam dvojnásobná.

Doteraz sa tvrdilo, že citlivosť spomínaných antigénových testov je okolo 30 percent, avšak štúdia ukázala, že ich senzitivita je 67 percent. Zo štúdie vyplýva aj nulová chybovosť pri určení falošnej pozitivity.

Podľa Matoviča sú výsledky tejto štúdie mimoriadne cenným argumentom na to, že celoplošné testovanie má zmysel. Podľa neho je antigénový test výborný doplnok na plošné a veľmi rýchle identifikovanie ľudí, ktorí majú najväčšiu vírusovú nálož, a teda najväčší predpoklad byť najinfekčnejšími. „Zlatým štandardom popri tom zostáva klasické PCR testovanie,“ dodal premiér

Viac..  Miriam Lexmann: Prijali sme legislatívu, ktorá má chrániť nezávislosť a vyváženosť médií

„To, čo je ešte veľmi zaujímavé z tejto štúdie je, že až 44 percent pacientov, ktorí nemali žiadne príznaky, zachytil aj tento antigénový test,“uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí a dodal, že je to mimoriadne vysoké číslo.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices