Prezident Slovenskej lekárskej komory (SLK) Marian Kollár. zdroj: FB Slovenská lekárska komora/Slovak Medical Chamber

Prezident Slovenskej lekárskej komory nebude chodiť na rokovania krízového štábu a dodal, že je z rozhodnutí sklamaný

Na dnešnom tlačovom brífingu prezident Slovenskej lekárskej komory (SLK) Marian Kollár uviedol, že je z rozhodnutí Ústredného krízového štábu sklamaný a nebude sa už zúčastňovať na rokovaniach.

„Myslím si, že som tam bol ako odborník a ak odborníci nemajú medzi politikmi absolútne žiadne relevantné postavanie a vôbec sa nehľadí na ich názor, je úplne zbytočné, aby sme marili čas, energiu a sily byť niekde, kde nie sme absolútne žiadnym prínosom,“ Kollár Dodal, že sa nebude púšťať do vecí, ktoré podľa neho nemajú význam, validitu rozhodnutí a procesov.

 Pomocou testovania pandémiu nezastavíme

Prezident SLK tiež vyzval vládu, aby ešte raz zvážila celoplošné testovanie a začala s odborníkmi plánovať jasné kroky, pomocou ktorých zvládneme pandémiu v želanom horizonte.

„Poďme sa rozprávať o tom, čo máme spraviť do najbližších týždňov na to, aby sme si nevyčerpali kompletne zdravotníkov a ochranné pracovné prostriedky, ale aby sme dali vieru ľuďom, že sa o nich bude mať kto postarať aj v nasledujúcich dňoch,“ dodal, že sa nebude púšťať do vecí, ktoré podĺa neho nemajú význam, validitu rozhodnutí a procesov.

Viac..  Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

„Robiť niečo len preto, aby sme boli len v niečom prví, čo nám v budúcnosti môže spraviť problémy, je neospravedlniteľné,“ povedal.

Pravidlá sú diskriminačné

Podľa komory by malo byť celoplošné testovanie Slovákov jednoznačne dobrovoľné.Rozhodnutie, že ak sa ľudia nedajú otestovať, musia ostať 10 dní v karanténe, považuje prezident SLK za diskriminačné.

„Je to čisté vydieranie,“ skonštatoval. Podľa neho je evidentné, že možnosť nákazy je podstatne vyššia, ako keď ľudia zostanú doma, sú disciplinovaní a nestretávajú sa vo veľkom množstve. „Ľudia však nemajú na výber, a to je smutné,“ uviedol Marian Kollár.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Slovensko čakájú ďalšie tri kolá celoplošného testovania. Sú to vlastne tri víkendy do Vianoc, povedal premiér

Premiér Igor Matovič na brífingu, kde informoval o výsledkoch rokovania Ústredného krízového štábu povedal, že …

Consent choices